Je carrière ontwikkelen met de volgen van beste online astrologie opleiding

Als je een online astrologie opleiding wilt volgen, moet je ervoor zorgen dat je de grondbeginselen van de astrologie kent. Het belangrijkste is om te leren wat astrologie is en hoe het werkt. Er zijn veel verschillende soorten astrologen. Sommigen van hen doen alleen horoscopen, terwijl anderen een verscheidenheid aan andere diensten hebben. Om te slagen als professioneel astroloog, is ook belangrijk om een basiskennis te krijgen van de verschillende tekens en planeten. Het bestuderen van astrologie vereist creativiteit en kent eindeloos veel mogelijkheden. Het proces van het leren van astrologie is ontworpen op een zodanige wijze dat je leert om de instrumenten en technieken toe te passen op een praktische manier. Daarom hebben wij besloten om de belangrijkste informatie in dit artikel voor je op een rijtje te zetten. Door dit goed door te nemen krijg je een zo volledig mogelijk beeld over de opleidingen astrologie en over de betekenis van deze unieke soort wetenschap.

Wil je graag direct alle astrologieopleidingen bekijken? Bekijk dan onze categorie astrologie opleidingen.

Online opleiding astrologie

Wat is astrologie?

Voordat we ingaan op de werking van astrologie is het van belang om stil te staan bij het begrip zelf. Wat is de betekenis van astrologie vraag je je af? Astrologie kan ook wel worden omschreven als de studie van patronen en relaties van al onze planeten. Hierbij wordt gebruik gemaakt van onze horoscoop en van andere symbolen die van toepassing zijn op het heelal. Astrologie kan gezien worden als een soort combinatie van wetenschap en metafysica.

Metafysica is de tak die zich richt op alles wat niet fysiek is. Het is vergelijkbaar met andere soorten dingen die gebaseerd zijn op oude theorieën over energie in het menselijk lichaam zoals acupunctuur of yoga. Astrologie op hoog niveau is de beheersing van de specifieke wetenschap van het heelal.

Van alle soorten wetenschappen is astrologie een van de oudste vormen. Het wordt dan ook al gedaan voor zolang dat de mens bestaat. Dit is de reden dat astrologie ook wel eens "Moeder van alle soorten Wetenschappen" wordt genoemd. Astrologie gaat ervan uit dat de bewegingen van de planeten de momenten in de tijd beïnvloeden. Omdat wij deel uitmaken van het verhaal van het universum is je geboorte van belang voor de positie die je uitmaakt in het universum. De planeten blijven in beweging, in wisselwerking met de vast in de tijd staande energieën van onze horoscoop.

Horoscoop

De horoscoop is een astronomische kaart die de locatie toont van wie je bent als persoon. Het geeft je plaats in tijd en ruimte aan. Astrologie kan grofweg in twee delen verdeeld worden.

- Het berekenen van de astronomische kaart – het eerste deel van astrologie is het berekenen van de astronomische kaart. Dit is ook wel een kaart die bijhoudt waar de planeten staan en welke bewegingen er eigenlijk plaatsvinden in het heelal. Vroeger moesten mensen dit met het blote oog doen, vandaag de dag zijn er gelukkig vele computerprogramma’s en apps die de wiskundige berekeningen voor je doen. Dit maakt het een stuk eenvoudiger dan vroeger.

- Het lezen van de horoscoop – na het bepalen en berekenen van de astronomische kaart is het van binnen de astrologie van belang om de horoscoop te lezen. Om een horoscoop te lezen moet je de geschreven taal van de astrologie leren. Astrologie is een taal van symbolen en hiërogliefen die vele duizenden jaren teruggaat. Alle astrologie tekens, planeten en aspecten hebben een hiëroglief. Als je eenmaal weet wat de symbolen voorstellen en een lijst van trefwoorden hebt, kun je beginnen met het vertalen van de taal van de hemel en een gevoel krijgen voor hoe astrologie werkt.

Aan de hand van de horoscoop en de stand van de planeten wordt er dus gekeken wat je horoscoop je probeert te vertellen. Belangrijk om te weten is dat astrologie betrouwbaarder is dan het enkel aflezen van je horoscoop. Bij een horoscoop is het namelijk vaak zo dat de daadwerkelijke berekening van de kaart ontbreekt. Hierdoor krijg je dus niet de inzichten die je bij astrologie wel kunt krijgen. Dit maakt van de twee astrologie de beste keuze om zelf te volgen.

Hoe wordt je astroloog?

Voordat je het beroep als astroloog kan uitvoeren wordt er van je verlangt dat je een (online) opleiding of cursus astrologie volgt. Er bestaan zowel cursussen als opleidingen voor budgetcoach. De cursussen worden op MBO-niveau gegeven. Voor alle cursussen zijn die in dit artikel voorkomen zijn geen vooropleidingen vereist.

Welk niveau heb je nodig voor astroloog?

Een cursus of opleiding astrologie wordt gegeven op mbo-niveau. Zoals eerder vermeld zijn er geen vooropleidingen vereist.

Wat verdient een astroloog?

Een astroloog kan zowel zelfstandig gaan werken of in loondienst. Wanneer een astroloog zelfstandig werkt wordt gemiddeld vanaf €30 per uur exclusief btw gerekend.

In loondienst kan oplopen van €1.471 tot € 3.781 bruto per maand. De werkgever bepaalt de hoogte van het salaris, dat mede afhangt van genoten opleiding, ervaring, taken en leeftijd. (Bron: loonwijzer.nl)


Wat kan je met een online opleiding astrologie?

Wanneer je de opleiding astrologie succesvol afrondt ben je een professioneel astroloog. Daarmee ben je in staat om jouw opgedane kennis en kunde toe te passen in de praktijk. Als astroloog beheers je de technieken om je cliënten te analyseren en te helpen bij het beantwoorden van levensvragen. Waarbij je een belangrijke rol kunt spelen bij het laten bereiken van persoonlijke doelen op het gebied van ontwikkeling of werk. Uiteindelijk kan je als professioneel astroloog aan de slag in een eigen praktijk, maar bijvoorbeeld ook op beurzen, festivals en markten.

Doorgroei mogelijkheden astroloog

Als astroloog kan je al een beroep uitoefenen enkele verwante beroepen van een astroloog zijn grafoloog en toekomstvoorspeller. Naast de verwante beroepen kan je je ook verder specialiseren als astroloog. Enkele specialisaties zijn opleidingen voor handlezer en waarzegger.

Wat leer je tijdens een online cursus astrologie?

In vrijwel alle opleidingen en cursussen in dit artikel komen overeenkomende leerdoelen in de opleidingen aan bod. Hieronder vind je een aantal van deze elementen:
- Geschiedenis van astrologie
- Horoscopen interpreteren
- Mythologische achtergrond van de sterrenbeelden, zon, maan en de planeten
- Astrologie alfabet
- Dierenriemtekens
- Verbindingen tussen de planeten
- Zelf voorspellingen doen
- Astronomie
- Horoscoopfactoren zoals dierenriemtekens, de huizen en de planeten, polariteiten, kruizen en elementen.

Naast de theorie leer om zelf voorspellingen te doen en horoscoop te berekenen en interpreteren.

Astrologie opleidingen en cursussen

Het is goed mogelijk dat je door het bovenstaande zelf interesse hebt gekregen om met astrologie aan de slag te gaan. Hoe kan je astrologie een opleiding volgen vraag je je af? 
De erkende astrologie opleidingen worden aangeboden door 4 opleidingsinstituten namelijk Laudius, NHA en Thuiscursus. De studieduur van de cursussen en opleidingen variëren tussen 3 tot 15 maanden. Hieronder vind je de opleidingen in 1 overzicht.


Astrologie Laudius

Astrologie Laudius

Astrologie gaat uit van het idee dat alles in het universum met elkaar samenhangt.
persoonlijke-effectiviteit, astrologie
9-maanden
Astrologie NHA

Astrologie NHA

Tijdens de cursus Astrologie ontdekt je hoe je"onverklaarbare zaken"toch berekenbaar en herkenbaar maakt!
persoonlijke-effectiviteit, astrologie
15-maanden

Geef een reactie