De top 15 makkelijkste talen om te leren in wereld in 2024

We weten allemaal dat het leren van een taal een zeer uitdagende taak is. Maar wat zijn nu de makkelijkste talen om te leren? In dit artikel geven wij een lijst van 15 talen die gemakkelijk te leren zijn. Deze staan er om bekend dat deze zeer snel worden opgepikt kunnen worden. Als je een taal wilt leren in de nabije toekomst, dan zijn dit de beste opties voor jou. Altijd makkelijk voor als je in het buitenland op vakantie gaat of in de zakelijke wereld.
taalcursus-volgen

Waarom zijn sommige talen makkelijker te leren dan andere talen?

Het leren van een taal is altijd een uitdaging, maar sommige talen zijn makkelijker te leren dan andere talen. Dit hangt ervan af hoe je moedertaal is. Als je moedertaal Engels is, dan zullen veel Aziatische talen relatief gemakkelijk voor je zijn om te leren. Andere factoren die de moeilijkheidsgraad van het leren van een taal beïnvloeden, zijn de grammatica en de spelling van de taal, en of er veel woorden zijn die gelijk klinken aan woorden in je moedertaal.

Sommige talen zijn eenvoudiger te leren dan andere, wat voornamelijk komt door verschillende factoren zoals geluid, zinsbouw en cultuur. Daarnaast kan de snelheid waarmee men een taal leert ook worden beïnvloed door professionele redenen. Bijvoorbeeld, als iemand vaak met mensen in een bepaalde taal moet communiceren, zal die persoon vaak sneller leren spreken dan iemand die weinig tot geen contact heeft met de doeltaal. Ook kan men veel 'oefenen' om sneller te worden.

Sommige talen lijken makkelijker te leren dan andere talen. Chinees, met zijn andere schrijfsysteem, en de erg moeilijke uitspraak, is waarschijnlijk voor veel mensen onmogelijk om te leren. Op latere leeftijd een taal leren vraagt zeer veel inzet. De meeste talen van het Latijn afstammen, waardoor zij veel gemeenschappelijke regels hebben.

Hoeveel talen kun je gemiddeld leren in een leven?

Je kan gemiddeld 5 talen leren in een leven. Dit is afhankelijk van verschillende factoren, zoals je huidige taalvaardigheid, de moeilijkheidsgraad van de taal en hoeveel tijd en moeite je eraan wilt besteden. Je kunt deze talen op verschillende manieren leren: door het luisteren naar muziek, door het spelen van games, door het volgen van cursussen, of door het lezen van boeken.

Het kost veel tijd om een taal goed te leren spreken. Het is vaak lastig om een andere taal te leren. Gemiddeld duurt het 500 uur om een taal op het B1 niveau te leren. De woordenschat die je hebt, zakt makkelijk weg als je ze niet regelmatig gebruikt. Daarom is het belangrijk om de taal regelmatig te oefenen. Je kunt ervoor zorgen dat je alle talen goed beheerst door ze regelmatig te gebruiken. Er zijn verschillende manieren waarop je kan oefenen met je nieuwe taal: je kunt er bijvoorbeeld mee naar buiten gaan, je kunt contact opnemen met andere mensen die de taal spreken, of je kunt online communiceren.

Hoeveel talen je kunt leren is vooral een kwestie van hoeveel tijd en moeite je eraan wilt besteden. Aantal talen dat men kan leren is onbegrensd. Er zijn gevallen bekend van mensen die wel acht talen spreken.

Wat zijn de voordelen van het leren van een tweede taal?

Het leren van een tweede taal kan zinvol zijn voor mensen die niet in staat zijn om hun moedertaal te spreken. Het is gemakkelijker om een taal te leren als deze dichter bij de moedertaal ligt. Er zijn verschillende redenen waarom het leren van een tweede taal belangrijk is: het verbeteren van communicatie, het vergroten van je werkgeverschap, het opnemen in culturele contexten en meer.

De voordelen van het leren van een tweede taal zijn langdurig en variërend, wat ervoor zorgt dat ze altijd interessant blijven. Het leren van een tweede taal kan bijdragen aan het behalen van doelen in uw bedrijf.
Het is gemakkelijk om een tweede taal te leren als je de moedertaal hebt. Er zijn veel voordelen voor mensen die een tweede taal leren: ze kunnen meer contact onderhouden met andere culturen, ze kunnen meer internationale relaties aangaan en ze hebben meer mogelijkheden om zich verder te ontwikkelen.

Er zijn verschillende manieren om een tweede taal te leren, waaronder ook online cursussen. Het is belangrijk dat je de juiste taalcursus kiest om je goede resultaten te behalen, want niet alle talen zijn even makkelijk.

Hoe kan het leren van een tweede taal je helpen in je carrière?

Taal is een belangrijke vaardigheid die veel voordelen kan bieden in verschillende contexten. Het kan je helpen om carrièrekansen te vergroten en je carrière vooruitgang te boeken. Bedrijven hebben steeds meer behoefte aan medewerkers die talen beheersen, omdat dit hen in staat stelt om zich uit te breiden naar internationale markten. Daarnaast is taal ook een gewilde vaardigheid voor recruiters, omdat het aantrekkelijker kan zijn dan andere vaardigheden.

Talenkennis is een belangrijke vaardigheid die je nodig hebt om carrière te maken. Veel vacatures vereisen kennis van een tweede taal, en als je deze taal niet beheerst, loop je het risico dat je niet wordt uitgenodigd voor een gesprek. Om te overleven op de arbeidsmarkt moet je anders zijn dan anderen, en spreken van een tweede of derde taal is een goede manier om dit te bereiken. Talenkennis kan uw veiligheid op de werkvloer bevestigen, omdat het laat zien dat je bereid bent om extra moeite te doen voor je carrière. Spreken van een tweede of derde taal zorgt ervoor dat je opvalt in een groot aantal situaties, waardoor je meer kans maakt om die droomjob te krijgen.

In veel gevallen kan het spreken van een tweede taal je helpen om carrièrekansen te vergroten. In Europa is 35% van de mensen tussen 25 en 64 jaar tweetalig, wat betekent dat het niet langer uniek of bijzonder is om 2 talen te kunnen spreken. Tweetaligheid wordt steeds meer gezien als een vereiste voor verschillende soorten banen. Bovendien kan het spreken van een tweede taal je helpen om beter te communiceren in situaties waar het belangrijk is om goed begrip te krijgen van de andere persoon.

Top 15 makkelijkste talen om te leren via een taalcursus of opleiding

1. Engels

In totaal zijn er 74 landen met een bevolking van meer dan 2 miljard mensen die Engels als eerste taal spreken. Dit is nog exclusief alle landen waar Engels de tweede taal is. Engels wordt steeds meer gebruikt als wereldwijd communicatiemiddel. Gezien het gemak van reizen tegenwoordig, kan kennis van het Engels u helpen te communiceren met mensen van over de hele wereld.

Bovendien is de economie steeds meer geglobaliseerd, wat betekent dat bijna alle werkgevers een zekere mate van beheersing van het Engels vereisen. Dit vereist vaak het voeren van telefoongesprekken of het schrijven van e-mails in het Engels.
Engels Voor Beginners A1 Laudius

Engels Voor Beginners A1 Laudius

Engels is de meest gesproken taal ter wereld.
laudius
5-maanden

159,00

Meer informatie

2. Frans

Vaardigheden in het Frans en Engels zijn een geweldige manier om een baan te vinden op de internationale arbeidsmarkt. Bovendien zal het kennen van Frans het voor u gemakkelijker maken om bedrijven binnen te gaan die voornamelijk die taal spreken, zowel in Frankrijk als in andere Franstalige landen, zoals Canada, Zwitserland, België en Franstalige landen in Afrika.
Frans voor beginners NTI

Frans voor beginners NTI

Wil jij in korte tijd Frans leren?

nti
8-maanden

295,60

Meer informatie
Frans Voor Beginners (A1) Laudius

Frans Voor Beginners (A1) Laudius

Lijkt het je niet geweldig om in een Frans dorpje samen met de lokale bevolking een spelletje “pétanque” te spelen en te keuvelen over het alledaagse leven?
laudius
5-maanden

159,00

Meer informatie

3. Duits

Er zijn wereldwijd ongeveer honderd miljoen mensen die thuis Duits spreken. De meesten van hen wonen in Duitsland zelf of in de buurt van Liechtenstein en Oostenrijk. Ook wordt de taal erkend in Zwitserland, België, Denemarken, Italië en Luxemburg. In deze landen spreekt een minderheid van de bevolking de taal. Dit komt vooral voor in de grensgebieden. Als laatste zijn er ongeveer twee miljoen mensen die Duits als moedertaal hebben en die in Noord-Amerika, met name de Verenigde Staten en Canada, wonen. Het gaat dan om de nakomelingen van Duitstalige immigranten.
Cursus Duits voor Beginners NHA

Cursus Duits voor Beginners NHA

Speciaal voor beginners: Op praktische wijze Duits leren spreken, schrijven en luisteren, beginnend bij de basis.
nha-opleidingen
12-maanden

189,00

Meer informatie

4. Spaans

Veel middelbare scholen en universiteiten bieden Spaans als vak aan. Dit komt meestal omdat de school of universiteit het belang van het leren van de Spaanse taal heeft erkend. Als je toegelaten wilt worden tot bepaalde studies, kan het soms nodig zijn om een bepaald niveau te hebben. 

Je hebt meer geluk als je al wat Spaans spreekt. Om te slagen in de professionele wereld, is het ook ongelooflijk nuttig om een woord of twee Spaans te kennen. In 2016 waren er 21 landen waar Spaans de meest voorkomende moedertaal was.
Spaans A1 NTI

Spaans A1 NTI

Wil jij een cursus Spaans volgen en Spaans op A1 niveau leren spreken?

nti
8-maanden

295,60

Meer informatie

5. Afrikaans

Er zijn veel overeenkomsten tussen Afrikaans en Nederlands. De oorsprong van deze Afrikaanse taal is terug te voeren op zeventiende-eeuwse Nederlandse dialecten.
Deze cursus Afrikaans voor beginners zal je helpen je gespreksvaardigheden te verbeteren en is de perfecte cursus voor iemand die op reis is of de taal in een kantooromgeving gebruikt.
Afrikaans Voor Beginners Laudius

Afrikaans Voor Beginners Laudius

Afrikaans is ontstaan uit zeventiende-eeuwse Nederlandse dialecten.
laudius
3maanden

119,00

Meer informatie
Cursus Afrikaans NHA

Cursus Afrikaans NHA

Leer met deze unieke cursus de Afrikaanse taal. Inclusief lesmateriaal en digitale geluidsbestanden!
nha-opleidingen
6maanden

169,00

Meer informatie

6. Zweeds

Als u op zoek bent naar een prachtig vakantieland, is Zweden misschien wel de perfecte plek voor u. Het heeft grote bossen, talloze meren en veel prachtige steden om te verkennen. Misschien word je zelfs verliefd op Zweden na je eerste reis daar!

Dus om u te helpen beter bekend te raken met het Zweeds, raden we u aan een deel van de taal te leren! Er is ongetwijfeld veel te weten over Zweden, maar als je het echt goed wilt leren kennen, leer dan Zweeds.
Zweeds Voor Beginners (A1) Laudius

Zweeds Voor Beginners (A1) Laudius

Prachtige landschappen met ontelbare kraakheldere meren.
laudius
12-maanden

159,00

Meer informatie
Cursus Zweeds NHA

Cursus Zweeds NHA

Voor beginners of gevorderden. Leer in 12 maanden of sneller Zweeds spreken en schrijven.
nha-opleidingen
12-maanden

189,00

Meer informatie

7. Noors

Noors heeft twee schrijftalen: Bokmål en Nynorsk. De meeste mensen gebruiken Bokmål, maar het kan moeilijk te ontcijferen zijn omdat het geen geschreven versie van de Noorse taal is. Vrienden maken? Als je eten bestelt in een restaurant, ga je aan de slag om hun melodieuze accent onder de knie te krijgen

Noorwegen staat consequent hoog in de lijst van gelukkigste landen. Dit is een geweldige plek om te zijn en het zal je gelukkig maken. Als je Noors wilt leren, kun je ook verwante talen leren, zoals Deens en Zweeds.
Noors Voor Beginners Laudius

Noors Voor Beginners Laudius

De cursus Noors voor beginners van Laudius is zeer geschikt voor vakantiegangers maar ook zeker voor mensen die de taal op zakelijk gebied wil gebruiken.
laudius
3maanden

119,00

Meer informatie
Cursus Noors NHA

Cursus Noors NHA

Leer met deze unieke cursus de Noorse taal. Inclusief lesmateriaal en digitale geluidsbestanden!
nha-opleidingen
6maanden

169,00

Meer informatie

8. Italiaans

Italiaans wordt beschouwd als een van de meest romantische talen ter wereld. De muziek en de woordenschat lijken erg op die van het Frans, met een gedeelde woordenschat van 89%. Veel mensen vinden het misschien ook heel leuk, met zijn muzikaliteit en overeenkomsten met andere talen die ze misschien spreken of leren. Degenen die Italiaans spreken, zullen zich meer thuis voelen in Italië. Ze zullen ook veel gemakkelijker met Italianen kunnen communiceren wanneer ze met klanten of collega's te maken hebben. Kennis van de Italiaanse taal kan ook uw werk ten goede komen, bijvoorbeeld als u contact moet hebben met Italiaanssprekende klanten of medewerkers.
Italiaans A1 NTI

Italiaans A1 NTI

Italiaans leren vanaf het begin?

nti
8-maanden

295,60

Meer informatie
Italiaans Voor Beginners (A1) Laudius

Italiaans Voor Beginners (A1) Laudius

De Italiaanse taal is niet alleen mooi om te horen, maar ook zeer bruikbaar tijdens je volgende reis naar dit land.
laudius
5-maanden

159,00

Meer informatie

9. Portugees

Portugees is een vrolijke, melodieuze taal die ook sexy ondertonen heeft. Dus als je met de Portugezen of Brazilianen wilt praten, meld je dan aan voor een online cursus om veel nieuwe woordenschat en uitdrukkingen uit het dagelijks leven te leren. Tijdens de lessen oefen je met spreken, luisteren, lezen en schrijven. Je krijgt ook feedback van je docent. Uiteindelijk leer je meer dan 1500 woorden die je zullen helpen in sociale situaties. U kunt ook corresponderen met een tekst of stem en zelfs gesprekken voeren met mensen in uw dagelijks leven.
Portugees voor beginners NTI

Portugees voor beginners NTI

Behalve in Portugal wordt het Portugees ook in Brazilië gesproken, een prachtige vakantiebestemming die voor West-Europa ook in economisch opzicht steeds belangrijker wordt.

nti
12-maanden

383,40

Meer informatie
Cursus Portugees NHA

Cursus Portugees NHA

Voor beginners of gevorderden. Leer in 12 maanden of sneller Portugees spreken en schrijven.
nha-opleidingen
12-maanden

189,00

Meer informatie

10. Chinees

China wordt op het gebied van toerisme steeds populairder, en niet te vergeten voor het bedrijfsleven. Er zijn talloze redenen waarom immigranten uit andere landen China als hun thuisland kiezen. Een van de populaire redenen is dat het heel gemakkelijk is om Chinees te leren, zelfs als je geen cursus volgt op de universiteit! Er is bijvoorbeeld geen verschil tussen enkelvoud en meervoud, en elk werkwoord heeft maar één vorm. Daarom is het belangrijk om stap voor stap de verschillende woorden in het Mandarijn echt te leren kennen. Met deze cursus kent u meer dan 340 letters, wat overeenkomt met een woordenschat van 800 woorden. Je kunt het gebruiken voor eenvoudige gesprekken, brieven schrijven en algemene teksten lezen.
Chinees (Mandarijn) Voor Beginners Laudius

Chinees (Mandarijn) Voor Beginners Laudius

Doe je zaken met Chinese bedrijven of wil je een reis maken door China?
laudius
3maanden

119,00

Meer informatie
Cursus Chinees NHA

Cursus Chinees NHA

Voor beginners of gevorderden. Leer in 12 maanden of sneller Chinees spreken en schrijven.
nha-opleidingen
12-maanden

189,00

Meer informatie

11. Arabisch

Arabisch is een taal met veel talen en dialecten. Duits heeft ook woorden uit het Arabisch, zoals alcohol, karaf, tijdschrift of tarief.

De Arabische taal is vreemd om mee te beginnen. Het heeft vreemde klanken en behoort toevallig tot een heel andere taalfamilie. Er zijn ook heel weinig niet-moedertaalsprekers, wat mensen die de taal willen leren niet helpt, maar tegelijkertijd kan het een goede uitdaging zijn voor anderen die geïnteresseerd zijn in het leren van een andere taal.

Bovendien kan een cursus Arabisch een positief effect hebben op je professionele carrière. Het is voor werkgevers buitengewoon moeilijk om iemand te vinden die Arabisch spreekt. In de volgende paragraaf vertellen we in welke beroepen de Arabische taal bijzonder is.
Arabisch voor beginners NTI

Arabisch voor beginners NTI

Wil jij je kennis van de Arabische taal uitbreiden?

nti
12-maanden

323,40

Meer informatie
Cursus Arabisch NHA

Cursus Arabisch NHA

Voor beginners of gevorderden. Leer in 12 maanden of sneller Arabisch spreken en schrijven.
nha-opleidingen
12-maanden

189,00

Meer informatie

12. Japans

Japans lijkt misschien moeilijk, maar de taal is eigenlijk heel intrigerend en anders dan je gewend bent. Juist het unieke van de taal maakt het zo fascinerend. Als je voor je eerste les studeert, leer je ook over enkele van de interessante aspecten van de Japanse cultuur, waardoor je meer wilt ontdekken.

Met Japans op je CV spring je er tussenuit. Juist omdat weinig mensen het spreken en het een echte uitdaging.
Japans Voor Beginners Laudius

Japans Voor Beginners Laudius

Japan is één van de absolute economische wereldmachten en heeft een rijk cultureel verleden.
laudius
3maanden

119,00

Meer informatie
Cursus Japans NHA

Cursus Japans NHA

Leer met deze unieke cursus de Japanse taal. Inclusief lesmateriaal en digitale geluidsbestanden!
nha-opleidingen
6maanden

169,00

Meer informatie

13. Russisch

Je krijgt vaak te horen dat Russisch leren moeilijk is. Maar het heeft zeker zijn voordelen: als je eenmaal wat nieuwe woorden hebt geleerd of een zin kunt lezen, raak je snel gehecht aan deze prachtige taal en wil je niet meer stoppen

Russische taalcursussen worden stap voor stap uitgelegd aangepast aan jouw behoeften. Tijdens een cursus leer je allerlei alledaagse woorden en zinsdelen. Met spreken, luisteren, lezen en schrijven kun je veel oefenen. Na afloop kun je eenvoudige teksten schrijven, alledaagse gesprekken voeren en boeken, tijdschriften en kranten lezen.
Russisch (voor Beginners) A1 Laudius

Russisch (voor Beginners) A1 Laudius

Reizen en werken in Rusland wordt een stuk gemakkelijker als je de de Russische taal beheerst.
laudius
10-maanden

159,00

Meer informatie
Cursus Russisch NHA

Cursus Russisch NHA

Voor beginners of gevorderden. Leer in 12 maanden of sneller Russisch spreken en schrijven.
nha-opleidingen
12-maanden

189,00

Meer informatie

14. Hindi

India is na China het meest bevolkte land. Het heeft een grote verscheidenheid aan talen en dialecten, maar Hindi en Engels zijn de twee officiële talen

Hindi komt oorspronkelijk uit Noord-India, maar wordt nu overal op het Indiase subcontinent gesproken en begrepen. Het is verwant aan Urdu, dat in Pakistan wordt gesproken. Met behulp van de oefeningen leer je met gemak Hindi spreken. Hindi leren was nog nooit zo eenvoudig!
Cursus Hindi NHA

Cursus Hindi NHA

Leer met deze unieke cursus de taal Hindi. Inclusief lesmateriaal en digitale geluidsbestanden!
nha-opleidingen
6maanden

169,00

Meer informatie
Hindi Voor Beginners Laudius

Hindi Voor Beginners Laudius

De cursus Hindi voor beginners van Laudius is zeer geschikt voor vakantiegangers maar ook zeker voor mensen die de taal op zakelijk gebied wil gebruiken.
laudius
3maanden

119,00

Meer informatie

15. Pools

Polen is een prachtig land met de perfecte mix van historische cultuur en het moderne leven. Reizigers kunnen hier de rijke taal van het Pools ervaren, die zijn oorsprong vindt in het Slavisch, maar ook een vleugje Duits en Frans bevat. Polen maakt al enkele jaren deel uit van de EU, waardoor handel en toerisme gemakkelijker worden. Polen is een interessante markt, maar ook een potentieel interessante plaats om uw goederen te produceren!

Polen is het hele jaar door een fantastisch diverse bestemming met veel te bieden voor toeristen. U kunt de middeleeuwse steden bezoeken en hun rijke geschiedenis ontdekken, of genieten van de adembenemende schoonheid van de natuurreservaten.
Aan de andere kant kiezen veel Polen er ook voor om in West-Europa te gaan werken. Met de kennis uit de taalcursus kun je snel in contact komen met de vriendelijke Poolse bevolking
Pools Voor Beginners Laudius

Pools Voor Beginners Laudius

De cursus Pools voor beginners van Laudius is zeer geschikt voor vakantiegangers maar ook zeker voor mensen die de taal op zakelijk gebied wil gebruiken.
laudius
3maanden

119,00

Meer informatie
Cursus Pools NHA

Cursus Pools NHA

Voor beginners of gevorderden. Leer in 12 maanden of sneller Pools spreken en schrijven.
nha-opleidingen
12-maanden

189,00

Meer informatie

Veel gestelde vragen over taalcursussen 

Wat is de reden dat talen zo populair zijn?
Talen zijn erg populair omdat ze je in staat stellen om met iemand te communiceren die een andere taal spreekt. Dit is erg handig wanneer je op vakantie bent, of wanneer je zaken wilt doen met iemand uit een ander land.
Waarom is het belangrijk om te leren talen?
Het is belangrijk om te leren talen omdat het je in staat stelt om makkelijker met mensen uit andere culturen te communiceren. Hierdoor kun je beter begrijpen hoe anderen denken en voelen, en kun je jezelf verbeteren als persoon. Daarnaast kan het ook helpen om zakelijke mogelijkheden te creëren, of gewoonweg vriendschappen te sluiten met mensen uit over de hele wereld.
Wat zijn de voordelen van talen?
Talen hebben veel voordelen. Ten eerste kan het je helpen om beter te communiceren met mensen uit andere culturen, en daardoor kun je beter begrijpen hoe zij denken en voelen. Talen kunnen ook helpen bij het sluiten van vriendschappen over de hele wereld, of bij het creëren van zakelijke mogelijkheden. Talen zijn ook erg mooi, en leren een nieuwe taal kan erg verrijkend zijn.
Welke talen zijn in 2024 nog populair?
In 2024 blijven talen erg populair. Er is echter geen specifiek taal die meer dan andere talen populair is. Dit komt doordat er steeds meer mensen verschillende talen spreken, en dus is er voor iedere taal wel een markt.
Hoe lang duurt het om een goede beheerste taal te leren?
Het hangt erg af van de persoon hoe snel hij of zij een taal kan leren. Sommige mensen kunnen een taal snel oppikken, terwijl anderen er langer over doen. Het is ook belangrijk om te weten dat je nooit echt 100% fluïde in een taal kunt worden, maar dat je altijd wel iets kunt verbeteren.
Wat zijn de belangrijkste redenen om te leren een taal?
De belangrijkste reden om een taal te leren is omdat het je in staat stelt om met iemand te communiceren die een andere taal spreekt. Dit is erg handig wanneer je op vakantie bent, of wanneer je zaken wilt doen met iemand uit een ander land.
Wat zijn de meest voorkomende redenen om niet te leren een taal?
De meest voorkomende redenen om niet te leren een taal zijn omdat mensen denken dat het te moeilijk is, of omdat ze denken dat ze er toch niet goed in zullen worden. Talen zijn echter niet zo moeilijk als veel mensen denken, en iedereen kan er wel iets van leren.
Hoeveel tijd kost het gemiddeld om een tweede taal te leren?
Het kost gemiddeld 20 uur om een taal aan te leren, maar dit is afhankelijk van verschillende factoren. Er zijn verschillende manieren om een taal te leren, zoals online cursussen, privélessen of zelfstudie met boeken en audio-materiaal. Het is belangrijk om specifieke behoeften en leerdoelen te bespreken voordat je begint, want sommige mensen willen alleen de basisprincipes van een taal weten, terwijl anderen ervoor kiezen om een taal op alle niveaus te leren. Er zijn professionele taaltrainers die je graag advies geven over hoe je de taal het beste kunt aanleren.

Bekijk alle Taalcursussen

> Taalcursussen

Geef een reactie

graduation-hatchevron-down