Wat is astrologie en hoe kun je het studeren?

De kans is erg groot dat jij astrologie wilt studeren en hier meer informatie wilt vinden. Er is namelijk een reden dat je hier op de site terecht bent gekomen. Als het aankomt op het volgen van een astrologie cursus en astrologie in het bijzonder zien we dat er een hoop onduidelijkheid bestaat. 

Omdat het van belang is dat je wel weet waar je aan begint hebben we besloten om de belangrijkste informatie in dit artikel voor je op een rijtje te zetten. Door dit goed door te nemen krijg je een zo volledig mogelijk beeld over astrologie en over de betekenis van deze unieke soort wetenschap.

wat is astrologie
[wpsm_toplist]

Wat is astrologie? – betekenis en functie

Voordat we ingaan op de werking van astrologie is het van belang om stil te staan bij het begrip zelf. Wat is de betekenis van astrologie vraag je je af? Astrologie kan ook wel worden omschreven als de studie van patronen en relaties van al onze planeten. Hierbij wordt gebruik gemaakt van onze horoscoop en van andere symbolen die van toepassing zijn op het heelal. Astrologie kan gezien worden als een soort combinatie van wetenschap en metafysica. 

Metafysica is de tak die zich richt op alles wat niet fysiek is. Het is vergelijkbaar met andere soorten dingen die gebaseerd zijn op oude theorieën over energie in het menselijk lichaam zoals acupunctuur of yoga. Astrologie op hoog niveau is de beheersing van de specifieke wetenschap van het heelal.

Van alle soorten wetenschappen is astrologie een van de oudste vormen. Het wordt dan ook al gedaan voor zolang dat de mens bestaat. Dit is de reden dat astrologie ook wel eens "Moeder van alle soorten Wetenschappen" wordt genoemd. Astrologie gaat ervan uit dat de bewegingen van de planeten de momenten in de tijd beïnvloeden. Omdat wij deel uitmaken van het verhaal van het universum is je geboorte van belang voor de positie die je uitmaakt in het universum. De planeten blijven in beweging, in wisselwerking met de vast in de tijd staande energieën van onze horoscoop.

Hoe werkt astrologie precies?

Je weet nu al wat beter wat astrologie is. Wat je alleen nog niet weet is hoe astrologie wordt toegepast of hoe het eigenlijk werkt. Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen is de hemel voortdurend in beweging. Een horoscoop kan gezien worden als een momentopname van de bewegende hemel op de dag en op de exacte tijd en plaats waarop je geboren bent. 

Horoscoop

De horoscoop is een astronomische kaart die de locatie toont van wie je bent als persoon. Het geeft je plaats in tijd en ruimte aan. Astrologie kan grofweg in twee delen verdeeld worden.

  • Het berekenen van de astronomische kaart – het eerste deel van astrologie is het berekenen van de astronomische kaart. Dit is ook wel een kaart die bijhoudt waar de planeten staan en welke bewegingen er eigenlijk plaatsvinden in het heelal. Vroeger moesten mensen dit met het blote oog doen, vandaag de dag zijn er gelukkig vele computerprogramma’s en apps die de wiskundige berekeningen voor je doen. Dit maakt het een stuk eenvoudiger dan vroeger.
  • Het lezen van de horoscoop – na het bepalen en berekenen van de astronomische kaart is het van binnen de astrologie van belang om de horoscoop te lezen. Om een horoscoop te lezen moet je de geschreven taal van de astrologie leren. Astrologie is een taal van symbolen en hiërogliefen die vele duizenden jaren teruggaat. Alle astrologie tekens, planeten en aspecten hebben een hiëroglief. Als je eenmaal weet wat de symbolen voorstellen en een lijst van trefwoorden hebt, kun je beginnen met het vertalen van de taal van de hemel en een gevoel krijgen voor hoe astrologie werkt.

Aan de hand van de horoscoop en de stand van de planeten wordt er dus gekeken wat je horoscoop je probeert te vertellen. Belangrijk om te weten is dat astrologie betrouwbaarder is dan het enkel aflezen van je horoscoop. Bij een horoscoop is het namelijk vaak zo dat de daadwerkelijke berekening van de kaart ontbreekt. Hierdoor krijg je dus niet de inzichten die je bij astrologie wel kunt krijgen. Dit maakt van de twee astrologie de beste keuze om zelf te volgen.

4 Tips om zelf astrologie toe te passen

Mocht je zelf met astrologie aan de slag willen gaan dan is het over het algemeen verstandig om een echte astrologie opleiding te volgen. Dit maakt het namelijk mogelijk om op de juiste manier alle kennis tot je te nemen. 

Nu zijn er wel een paar tips die je toe kunt passen als je zelf astrologie wilt leren en toepassen in het dagelijks leven. We hebben de belangrijkste tips voor je op een rijtje gezet:

1. Download een kopie van je geboorte horoscoop

Ga naar de website van www.astro.com en download als eerst een kopie van je geboorte horoscoop. Een "geboorte horoscoop" of "natal chart" is een diagram die de posities van de planeten weergeeft op het moment dat een persoon werd geboren. Deze kaart is de fundamentele basis van zo ongeveer alles wat astrologen doen. Het downloaden van je eigen geboortehoroscoop is dan ook erg belangrijk.

2. Oefen met de interpretatie van symbolen

De volgende tip is om te beginnen met het interpreteren van bepaalde symbolen. Wil je jouw horoscoop af kunnen lezen dan moet je namelijk wel uitzoeken wat hij precies betekent. Om dit te doen zul je wat hulp nodig hebben. Het beste wat je in dit vroege stadium kunt doen is op het internet gaan zoeken naar gratis bronnen die je kunt gebruiken om meer te leren over de horoscoop en om je enkele interpretaties ervan te geven. Dit is niet zo goed als een astrologie cursus, maar het voorziet je wel van de nodige basiskennis die vereist is om verder te gaan.

3. Lees je goed in

Het volgen van een astrologie cursus is een van de manieren waarop je zelf astrologie kunt leren. Het is echter ook mogelijk om je goed in te lezen. De beste informatie over astrologie staat natuurlijk niet op websites en blogs, maar in boeken die geschreven zijn door de echte experts. Het verzamelen van een omvangrijke astrologische bibliotheek is vaak een must als het op het bestuderen van astrologie aankomt. Meestal is het het veiligst om te beginnen met een aantal basis inleidende boeken, en dan te werken je weg naar de meer geavanceerde dingen.

4. Lees de horoscoop af voor je vrienden of familie

Als je eenmaal de basis van je eigen horoscoop onder de knie hebt en je bent al een beetje bezig bent om de interpretaties te leren toepassen kan je aan de slag gaan om de horoscoop van vrienden en familieleden af te lezen. Vraag naar hun gegevens en bereken hiermee vervolgens hun persoonlijke horoscoop. Vraag interpretaties van hun geboortehoroscoop posities en noteer de manieren waarop deze plaatsingen de realiteit van ieders leven weerspiegelen. Je zal zien dat je door genoeg te oefenen steeds beter wordt in het aflezen en toepassen van astrologie in het dagelijks leven.

Astrologie studeren via een astrologie cursus

Het is goed mogelijk dat je door het bovenstaande zelf interesse hebt gekregen om met astrologie aan de slag te gaan. Hoe kan je astrologie studeren vraag je je af? 

De meest toegankelijke manier om zelf te beginnen met astrologie is door een astrologie cursus te volgens. Middels deze cursus leer je hoe je op bepaalde signalen kunt reageren en waar je op moet letten bij het toepassen van astrologie. Deze kennis kan je voor jezelf gebruiken, maar je kunt het ook gebruiken om iemand anders meer over zichzelf te laten leren. 

Diverse aanbieders, waaronder CIVAS, NHA opleidingen, NHBO Thuisstudies en Laudius, bieden op dit moment astrologie cursussen aan. Hieronder kan je de vier verschillende cursussen vinden die men op dit moment bij ons op de site kan vinden:

Middels deze astrologie cursussen is het mogelijk om op een zeer toegankelijke wijze zelf bekend te worden met astrologie. Het feit dat de cursussen betrekkelijk kort zijn maakt het ook een geschikte optie voor de mensen die wel meer willen leren over astrologie maar die hier niet hun werk van willen maken. Je kunt altijd een proefles aanvragen om kennis te maken met de astrologie cursus die je via onze site hebt gevonden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *